Site icon podunavlje.info

Mladi Smederevac nastavio sa uspešnim nastupima na ski-skaonicama

SMEDEREVO, 22. oktobra 2019 – Nedavno je održan još jedan FIS kamp za juniore ski-skakače u Predacu (Italija), na kome je Srbiju predstavljao Smederevac Nikola Stevanović (2003). U konkurenciji 85 skakača iz Italije, Slovačke, Belorusije, Gruzije, Bugarske, Rumunije, Letonije, Estonije i Mađarske, Nikola je skokovima od 45 i 47,5 metara u obe serije zauzeo 22. mesto u konkurenciji 85 skakača.

Na prethodnim takmičenjima u okviru FIS Kupa ove godine, Nikola je ostvario četiri plasmana u Nemačkoj i Austriji, (75, 73, 67. i 64. mesto) a zatim i tokom leta, nastavio da postepeno podiže formu i dužinu skokova i zauzeo 29. i sada 22. mesto.

Da podsetimo Nikola je debitovao ove godine za Srbiju koja je tako prvi put u istoriji ovog sporta  reprezentovana u FIS takmičenjima. Na prethodnom FIS nadmetanju u Rasnovu (Rumunija) imao je debi. Učesnici na ovom kampu bili su skakači iz Belorusije, Bugarske, Estonije, Gruzije, Letonije, Slovačke, Rumunije i Mađarske, a gosti na kampu bili su i vrhunski takmičari iz Nemačke: Ajzenbihler, Velinger, Frajtag, Gajger, Frojnd i Vank.

Svakodnevni treninzi u SK Triglav u Kranju, i kondicioni  i bazični treninzi tehnike i serije skokova na skakaonicama HS 40 i HS 55 nagoveštavaju još bolje rezultate nastupajućoj zimskoj sezoni. Prvi cilj  su svakako Juniorske olimpijske igre u Lozani u Švajcarskoj, kao i nekoliko nastupa u okviru FIS kupa ukoliko su procene takve da nastupi mogu doneti osvajanje prvih poena.

Nikolin lični rekord je 65 metara, postignut u maju ove godine na Planici na HS 80. Prvi  zvanični nacionalni rekord je 41,5 metara, a ostvario ga je na takmicenju u Rastbihelu.

Exit mobile version