Čelik odbranio šampionsku titulu na Avali

SMEDEREVO, 20. oktobar 2019 – U organizaciji PSK “Avala Beograd, pod pokrovitelјstvom Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda, a povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, održan je kup Avale u planinarskoj orijentaciji. Ovo takmičenje je ujedno bilo i deveto kolo lige Srbije u Planinarskoj orijentaciji. Učestvovalo je sedam klubova, koje je predstavlјalo 16 ekipa. „Čelik“, branilac titule u ligi Srbije, i ovom prilikom je bio najbrojniji i najuspešniji; osvojio je četiri prva i jedno drugo mesto.

Takmičenje je održano sa startom i cilјem u planinarskom domu „Čarapićev brest“, a „Čelik“ je predstavlјalo 6 ekipa: jedna ženska juniorska, tri muške seniorske, te po jedna ženska i muška veteranska.  Staze su bile zahtevne, najzahtevnije za seniore sa 10 km vazdušne linije, 8 za veterane i 5 km za juniorke. Pobedom seniorske ekipe „Čelik“ 3 u sastavu : Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Nebojša Milovanović, „Čeliku“ je pripao veliki prelazni pehar kupa Avale, koji će narednih godinu dana krasiti izlog i prostorije kluba. Pobede su ostvarile i ženska juniorska ekipa u sastavu:Sofija Nikolić, Senka Ranković i Marta Trajković; ženska veteranska ekipa koju su činile: Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujić i Danijela Jeremić, te muška veteranska u sastavu; Dragan Nikolić, Štefan Riling i Branko Grujić. Kako je ovo bilo deveto, pretposlednje kolo lige, to je, ovim rezultatima, „Čelik“ odbranio prošlogodišnju šampionsku titulu i postao stari-novi prvak Srbije u ovom sportu.

U  organizaciji OK DiF, na terenima Bukulјe, održano je i poslednje, jedanaesto kolo Orijentiring lige Srbije. Trka je bila po nomenkalturi duga distanca, na kojoj su najduže staze imali seniori od 9 km, a najkraće pioniri od 2 km. Učestvovalo je 14 klubova sa ukupno 159 takmičara, a „Čelik“ je predstavlјalo 29 takmičara u 12 kategorija. PSK „Čelik“ je bio među najuspešnijima, sa osvojenih 12 medalјa, od kojih je 5 zlatnih, 4 srebrne i tri bronzane. Zlatne medalјe osvojili su: Milica Vasilјević, Nemanja Vasilјević, Aleksandar Vijatović, Dragan Nikolić i Branko Grujić; Srebrne: Mihajlo Minić, Sofija Nikolić, Dragan Pavlović i Nataša Stanisavlјević, dok su bronzane pripale Mini Vučković, Nikoli Tasiću i Dragutinu Jeremiće. Ovim takmičenjem je završena liga, a titulu je odbranila PSK „Pobeda“ iz Beograda. Vicešamion države je ponovo  POSK „Jasenica“, a treće mesto osvojio je PSK „Čelik“. Ovim plasmanom „Čelik“ je napredovao za jedno mesto u odnosu na prošlogodišnјu sezonu.

Fotografije su iz arhive PSK Čelik.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!