Podsticaji za mlade poljoprivrednike do milion i po dinara

19. oktobar 2019 – Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisala je ove nedelje konkurs za podnošenje prijava za ostvarivanje podsticaja za podršku mladim poljoprivrednicima, onima koji imaju od 18 do 40 godina.

Pravo na podsticaj ima punoletni mladi poljoprivrednik, nosilac komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu, ukoliko je kao nosilac, odnosno član komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva prvi put upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) počev od 1. januara 2018. Godine, uz uslov da se nalazi se u aktivnom statusu. Na dan podnošenja prijave na konkurs poljoprivrednik mora da ima navršenih 18, a u kalendarskoj godini u kojoj podnose prijavu najviše 40 godina života.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 75% od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost. Najviši ukupni iznos podsticaja koji može da se ostvari je 1.500.000 dinara.

Prijava na konkurs podnosi se do 31. decembra 2019. godine Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja.

Tekst konkursa možete da preuzmite ovde:

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!