2000 lopti za buduće asove i u škoama Smedereva, Palanke, Plane i Kovina

18. oktobar 2019 – Akcija “2000 lopti za buduće asove” upravo je završena i objavljena su imena škola koje su dobile najviše podrške i koje će zbog toga biti nagrađene Molten košarkaškim loptama. Među 200 škola koje će dobiti po 10 lopti su i osnovne škole „Sveti Sava“ i „Dr Jovan Cvijić“, kao i Tehnička škola iz Smedereva, osnovne škole „Heroj Radmila Šišković“ i „Heroj Ivan Muker“ iz Smederevske Palanke, „Drugi šumadijski odred“ iz Velike Plane, Srednja stručna škola „Vasa Pelagić“ i OŠ „Desanka Maksimović“ iz Kovina.

Za oko mesec dana, koliko je trajalo glasanje, školama širom Srbije učesnici su dodelili više od 660.000 glasova. Kao sponzor Košarkaškog saveza Srbije, Roda je ovaj projekat organizovala kako bi pomogla školama da dobiju uvek preko potrebnu opremu. Akcija je koncipirana na takav način da probudi u učesnicima takmičarski duh i osećaj zajedništva u okviru lokalne zajednice kroz motivisanje prvenstveno đaka, ali i starijih, da svi zajedno preuzmu inicijativu i pomognu školama i mladim nadama.

Da podsetimo, Roda je ovaj projekat organizovala u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U fer nadmetanju je učestvovalo 1.730 škola, a najveću i najpožrtvovaniju podršku su imale: Osnovna škola “Stari grad” iz Užica koja je – 23.459 glasova i Srednja poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika iz Svilajnca – 16.379 glasova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!