Site icon podunavlje.info

Uspeh Radinčanki, drama Smederevcima

SMEDEREVO, 13. oktobar 2019 – U meču trećeg kola Super B lige gošće iz Beograda su na papiru bile favoritkinje, ali su rukometašice Mladog radnika ipak uspele da ih savladaju. Radinčanke su pobedile ORK Beograd sa 30:29 (19:13).

Predvođene Ninom Ninić (7 golova) i Ivanom Paličević (6), Radinčanke su furiozno otvorile meč i prvi deo susreta okončale sa 6 golova prednosti. Gošće su uspele pogocima Jelisavete Marković (10) i Jelene Lukić (6) da se početkom drugog poluvremena približe na gol zaostatka, bilo je 22:21, ali su domaće rukometašice, posle tajm auta, ponovo bile na visini zadatka i na kraju su ostvarile minimalnu, ali zasluženu pobedu.

U muškoj konkurenciji, smederevski rukometaši su dočekali ekipu Sivca 69 i u dramatičnoj završnici stigli do pobede rezultatom 29:28 (12:15).

Tokom većeg dela susreta gosti su bili u vođstvu, da bi Smederevci bodove osvojili u napetom finišu susreta. Najzapaženiji igrač bio je Aleksa Maksić, koji je najpre pred kraj meča sa dva pogotka svom timu doneo izjednačenje, bilo je 28:28. Pošto gosti nisu iskoristili poslednji napad, u poslednjim sekundama skrivili su sedmerac, koji je Maksić realizovao, za veliku radost i prvi uspeh Smederevaca.

Foto: R.G.

Exit mobile version