Site icon podunavlje.info

Smederevska pesnička jesen – Radosna susretanja

SMEDEREVO, 7. oktobar 2019 – Susretima pesnika Smedereva sa učenicima osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Branko Radičević“ i darivanjem školskih biblioteka izdanjima Festivala danas su počela „Radosna susretanja“, prvi program u okviru 50. Međunarodnog festivala poezije Smederevska pesnička jesen.

Poklon paketi sa knjigama

U utorak se nastavljaju susreti i darivanja u smederevskim gradskim školama  „Branislav Nušić“,“ Jovan Jovanović Zmaj“ i „Dositej Obradović“. U sredu su pesnici u seoskim osnovnim školama  „Jovan Jovanović Zmaj“ u Šalincu, „Ivo Andrić“ u Radincu i „Dositej Obradović“ u Vranovu. Pesnici će u četvrtak posetiti osnovne škole „Ivo Andrić“ u Ralji, „Đura Jakšić“ u Maloj Krsni i „Heroj Sveta Mladenović“ u Saraorcima, a u petak će se družiti sa učenicima OŠ „Sveti Sava“ u Vučaku, „Branislav Nušić“ u Petrijevu i „Dimitrije Davidović“ u Udovicama.

Sajmom poezije, devetnaestim po redu, u utorak, 15. oktobra  u Narodnoj biblioteci Smederevo u 10 i 30 počinju centralni programi jubilarne, 50. Smederevske pesničke jeseni.

Foto: Smederevska pesnička jesen, arhiva FB

Exit mobile version