Site icon podunavlje.info

Slađan Rakić za pobedu i slatka tri nova boda

SMEDEREVO, 5. oktobar 2019 – Neuspeh u prethodnom kolu, na Švajcariji protiv Zlatibora, bio je dobra opomena Smederevcima da u meč sa pirotskim Radničkim uđu znatno angažovanije. Rezultat takvog pristupa su nova tri boda, Radnički je pobeđen sa 1:0.

Prvi deo susreta protekao je u blagoj inicijativi domaćih fudbalera, a u 14. minutu je Basrak bio prvi koji je pripretio golu Piroćanaca. On je u duelu sa golmanom gostiju, koji je izašao van kaznenog prostora, bio uspešniji, ali ga je čuvar mreže Radničkog nepropisno zaustavio i zaradio žuti karton. Odmah potom mogao je centarfor pirotske ekipe Radivojević da kazni grešku Lazara Markovića, ali nije to učinio. U 32. minutu istakao se još jednom golman gostiju odbranivši  volej Basrak. Dva puta je pripretio i Jovković, a promašaje domaćih imalo pre pauze nije kaznio Radivojević, čiji je udarac glavom sa šest metara Trifunović paradom prosledio u korner.

Strelac: Slađan Rakić

Meč je odlučen u 50. minutu kada je Slađan Rakić sa 25 metara iz slobodnog udarca iznenadio do tada zapaženog golmana Šuljagića i tako svom timu, ispostavilo se, doneo sva tri boda.

U samoj završnici Miloš Bajić nije iskoristio poklon gostiju, a odmah zatim je, posle kornera, loptu glavom poslao pored same stative.

U sredu je vanredno kolo u kome Smederevo gostuje Žarkovu, a potom u ponedeljka na svom terenu dočekuje ekipu Kabela iz Novog Sada.

Smederevci su uoči 13. kola na trinaestom mestu na tabeli sa 15 bodova, ali isto toliko ima i desetoplasirana OFK Bačka. Timove između desete i petnaeste pozicije poređala je samo gol razlika.

Foto: R.G.

Exit mobile version