Site icon podunavlje.info

Humanitarna predstava za pomoć u lečenju malog Filipa

SMEDEREVO, 2. oktobar 2019 – U velikoj sali smederevskog centra za kulturu danas je održana priredba „Aplauz za Filipa“, u okviru koje su mladi glumci pozorišta PATOS izveli predstavu „Nemušti jezik“. Publika su bili mališani Predškolske ustanove „Naša radost“, a celokupan prihod namenjen je pomoći za lečenje malog Filipa Ivanovića.

Filip je rođen 2010. godine kao zdravo dete. Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru. Filipu je 2019. dijagnostifikovan maligni vretenastoćelijski tumor, tip monofazni sinovijalni sarkom, čija operacija iziskuje značajna finansijska sredstva.

U okviru kampanje za njihovo prikupljanje, u subotu na će istom mestu, u Velikoj dvorani Centra za kulturu, humanitarni koncert održati kulturno-umetnička društva smederevskog kraja. Učešće su najavili: ANIP Smederevo – dečji i prvi ansambl, KUD Osmeh Udovice, KUD Lipe, KUD „Vuk Karadžić“- Osipaonica, KUD Radinac, KUD Vrbovački opanak, KUD Malo Orašje, KUD Petrijevo, KUD „Branislav Nušić“ Skobalј, KUD „Velјko Dugošević“ Mala Krsna i KUD „Ratko Matić Rale“ Saraorci. Početka ovog koncerta u subotu, 5. oktobra, zakazan je za 19 sati.

Exit mobile version