Site icon podunavlje.info

Članovi Čelika na Danu čistih planina na Suvoboru

SMEDEREVO, 30. septembar 2019 – I ove godine, poslednjeg vikenda u septembru, u organizaciji PSK Pobeda iz Beograda, održana je planinarska akcija pod nazivom „Dan čistih planina“. PSK Čelik je učestvovao u orijentiring i takmičenju u planinarskoj orijentaciji.

Orijentiring takmičenјe je održano u subotu, na terenima Suvobora, lokacija Dobro polјe.  Ova trka je bila u okviru desetog redovnog kola Orijentiring lige Srbije. Na startu se pojavilo 190 takmičara iz 14 klubova Srbije, a takmičenje je imalo međunarodni karakter, jer je bilo učesnika iz Bugarske i Bosne i Hercegovine. PSK Čelik  je predstavljalo 28 takmičara, koji su osvojilije 4 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane medalјe.

Najveći uspeh je pobeda u muškoj seniorskoj kategoriji, gde je ubedlјiv bio Želјko Ćorić. Tu su i značajne medalјe pionira od kojih je Sofija Nikolić osvojila zlatnu, Marta Trajković i Lazar Milutinović srebrne, a bronzane Ilija Milutinović i Senka Ranković. Nisku medalja upotpunili su seniori u A i B kategoriji, kao i veterani. Ovim rezultatima čelik je ostao u borbi za treće mesto u OLS, u konkurenciji sa Jasenicom iz Smederevske Palanke.

Drugog dana vikenda održano je redovno osmo kolo lige u Planinarskoj orijentaciji. Na takmičenju je učestvovalo 10 klubova iz Srbije i po jedan iz Bugarske i Bosne i Hercegovine, ukupno 39 ekipa, od kojih je 9 bilo Čelikovih. Čelik je osvojio pet mesta na postolјu. Pionirke su imale drugo i treće mesto, pioniri četvrto i peto, seniorke u sastavu Teodora Milutinović, Marija Trajković i Jelena Živojinović treće, seniori četvrto, a veterani prvo i drugo. Ovom trkom Čelik se učvrstio na vodećoj poziciji lige Srbije u Planinarskoj orijentaciji sa dobrim izgledima da odbrani prošlogodišnju titulu.

Fotografije su iz kolekcije članova kluba.

Exit mobile version