Prodaja nepokretnosti PKC-u na dnevnom redu sednice Skupštine grada

SMEDEREVO, 26. septembar 2019 – Skupština grada Smedereva zakazana je za sutra, saopšteno je danas medijima, a na dnevnom redu je samo jedna tačka – Predlog odluke o otuđenju iz javne svojine grada Smedereva putem prikupljanja pisanih ponuda nepokretnosti u Šalinačkoj ulici bb u Smederevu.

Podsetimo, u pitanju su: poizvodna hala sa upravnom zgradom, korisne površine 18.478 m2 i građevinske površine 19.062 m2, pomoćna zgrada – portirnica, korisne površine 11 m2 i građevinske površine 17  m2, objekat elektroprivrede – srednje naponsko razvodno postrojenje, zgrada poslovnih usluga – Slobodna zona, korisne površine 235 m2 i građevinske površine 290 m2 i zgrada poslovnih usluga – carinski terminal Slobodne zone, korisne površine 88 m2 i građevinske površine 114 m2 , kao i građevinsko zemljište – katastarska parcela br. 233/6, ukupne površine 5 hektara, 75 ari i 21 m2 , na kojoj se pomenuti objekti nalaze.

Ukoliko se odbornici saglase sa ovim predlogom, te nepokretnosti, o kojima je već bilo reči na prethodnoj sednici, a o čemu ste mogli da čitate i na stranicama ovog portala, biće prodate kompaniji PKC Wiring Systems d.o.o Smederevo za ukupnu cenu od 6 miliona 292 hiljade evra.

Kupac je dužan da novac, umanjen za iznos uplaćenog depozita, uplati u roku od 15 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora, u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

Foto: ITG d.o.o. (izvođač radova na izgradnji objekata PKC)

Skorašnji članci

error: Content is protected !!