U četvrtak akcija pojačane kontrola saobraćaja

BEOGRAD, izvor MUP Srbije, 22. septembar 2019 – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće u okviru projekta EDWARD (Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama), u četvrtak, 26. septembra, akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlјe, saopštio je MUP Srbije.

Cilј projekta, koji po četvrti put organizuje Mreža saobraćajnih policija Evrope (TISPOL) i koji će se realizovati u svih 29 zemalјa članica TISPOL-a uklјučujući Srbiju, jeste da tog dana u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima ne pogine nijedno lice ili da u najmanju ruku broj poginulih bude što manji.

Realizacija projekta u svim zemlјama članicama TISPOL-a podrazumeva aktivno uklјučivanje medija, uz maksimalno angažovanje svih lјudskih i tehničkih resursa saobraćajne policije, a pokrenuta je i veb stranica https://projectedward.eu/sr/, koja je dostupna i na srpskom jeziku, na kojoj možete da pronađete informacije o projektu, ali i gde možete da potpišete elektronsku zakletvu da će bezbednim ponašanjem doprineti unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima, navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto: MUP Srbije

Skorašnji članci