Smederevski mladi veslači vicešampioni Srbije u 2019. godini

SMEDEREVO, 19. septembar 2019 – Nastupi na državnom prvenstvu u konkurenciji pionira i takmičenju u okviru Kupa Srbije, koje je održano ove subote na Adi Ciganliji i kojim su završena zvanična ovogodišnja veslačka nadmetanja u Srbiji, potvrdili su da je Veslački klub Smederevo među najboljima u državi.

Pobednik Prvenstva Srbije 2019. u veslanju za sve kategorije je VK Partizan sa 9.25 zlatnih medalja, drugi je VK Smederevo sa 7 zlatnih medalja i na trećem mestu je VK Crvena Zvezda sa 6.75 zlatnih medalja.

Danas su Jovana Vučić i Teodora Stevanovska bile najbolje u dubl skulu, Milica Mladenović druga u skifu, dok je smederevski osmerac, u kome su veslali Vukašin Vujanović, Bogdan Cvetković, Rajan Karnahan, Lazar Tasković, Lazar Živanović, Dimitrije Vuković, Ivan Ivanović, Dimitrije Otašević i kormilarka Iva Danić, bio je treći.

I Kup Srbije, koji je održan danas, bio je uspešan za smederevske veslače. Andrija Jevtić osvojio je prvo mesto u skifu za juniore, Milka Zdjelar i Milica Pejović su takođe zlatne, u dubl skulu za kadetkinje, a Milica i Milka su osvojile zlatnu medalju i u kombinovanoj posadi sa veslačicama Crvene Zvezde u četverac skulu za kadetkinje. Vuk Marković i Veljko Vukašinović su bili drugi u dubl skulu za kadete i Dušan Popović i Petar Samardžija treći u dubl skulu.

Podsetimo, Veslački klub Smederevo je krajem juna, kada je održano prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore, osvojio 12 medalja – šest zlatnih, četiri srebrne i dve bronzane.

Foto: Veslački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!