Smederevci ne posustaju – pobeđen i Zemun

SMEDEREVO, 21. septembar 2019 – U duelu nekadašnjih članova elitnog društva srpskog fudbala, danas je na stadionu kraj Stare železare slavilo Smederevo sa 2:1, mada je sve do ulaska u sudijsku nadoknadu izgledalo da će svakom od takmaca pripasti po bod.

Posle dve šanse, po jedna je bila na svakoj strani terena, Smederevo je stiglo do vođstva u 36. minutu. Milan Basrak je bio uporan, iskoristio nesnalaženje golmana i štopera gostiju i pogodio mrežu.

U drugom delu su se Zemunci  trgli, krenuli agresivnije ka golu Trifunovića, ali bez rezultata sve do 77. minuta, kada je, nakon slobodnog udarca, Aleksandar Vailjević smestio loptu iza leđa golmana Smedereva.

Radost u svlačionici Smedereva posle četvrte pobede u nizu

Pred kraj susreta, na dva minuta od isteka devedesetog, Zemunci su ostali sa igračem manje; Dušan Čelar je dobio drugi žuti karton. A onda je, u trećem minutu nadoknade stigao penal za domaćina, pošto je jedan od gostiju igrao rukom u svom šesnaestercu. Siguran realizator i ovoga puta je bio Aleksandar Mirkov i tako Smederevu doneo četvrtu pobedu u nizu.

Smederevo je sada na 13. mestu sa 12 bodova, koliko ima kragujevački Radnički na poziciji više.

U narednom kolu Smederevci gostuju ekipi Zlatibora,.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!