EP u Bolonji: Jasmina Milovanović danas na prvom treningu

BOLONJA, 18. septembar 2919 – Srpski strelci u petak startuju na seniorskom Prvenstvu Evrope malokalibarskim oružjem. Na takmičenju, koje se održava u Bolonji, našu zemlju predstavlja osmoro takmičara. Zorana Arunović i Jasmina Milovanović (Smederevo) će gađati MK sportskim pištoljem, a Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Milenko Sebić MK puškom iz trostava.

Prva grupa naših reprezentativaca, u kojoj su dve takmičarke pištoljem i strelci puškom Pletikosić, Stefanović i Sebić, stigla je u Italiju. Danas su odradili prve treninge na strelištu u Bolonji, na kome su ispisane zlatne stranice srpskog i jugoslovenskog sporta.

Ovogodišnje takmičenje je drugi šampionat Starog kontinenta malokalibarskim oružjem u Bolonji, prvi je, na istom ovom strelištu održan 1991. godine. Tada je prvo mesto u bilansu medalja ubedljivo osvojila reprezentacija Jugoslavije, ispred selekcije SSSR.

Jedan od aktera istorijskog učešća jugoslovenske streljačke selekcije je aktuelni reprezentativac Srbije Stevan Pletikosić. Iskusni strelac iz redova kragujevačkog „Čika Mate“ je 1991. osvojio titulu juniorskog prvaka Evrope u trostavu i srebro u gađanju MK puškom iz ležećeg stava. Omladinska reprezentacija Jugoslavije se u obe discipline okitila najsjajnijim odličjima, a uz Pletikosića, u ekipi su bili Aleksandar Mitev iz Beograda i Haris Halilović iz Sarajeva.

Bolonja je grad sa dugom streljačkom tradicijom. Klub je osnovan 1862. godine. Strelište na kome je organizovano EP 1991. i na kome se održava ovogodišnji šampionat je preuređeno u modernu streljanu  1947. godine. Kad je o takmičarskom objektu reč u proteklih 28 godina nije mnogo promenilo. Domaćini su se, ipak, potrudili da naprave korak dalje u organizaciji. Jedino što je novo je montažno strelište za finalna gađanja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!