Site icon podunavlje.info

Jedrenje: Bronza Luki Rakiću u klasi Mikro u Golupcu

GOLUBAC, 15. septembar 2019 –  Kormilar Luka Rakić, sa svojom posadom iz Brodarskog kluba Metalac Smederevo, osvojio je danas bronzanu medalju u konkurenciji 13 brodova na jedriličarskoj regati Mikro Kup Golupca 2019.

U okviru četiri takmičenja za Euromikro Kup Srbije, koja se boduju za nacionalno prvenstvo za 2019. godinu, u Golupcu je ovog vikenda održana jedriličarska regata za klasu Mikro (tročlane posade) u organizaciji Brodarskog kluba Metalac iz Smedereva i Jedriličarskog saveza Srbije.

U smederevskom timu, koji je predvodio Luka Rakić, bili su i otac i sin iz porodice Poznić, Đorđe i Miloš. Posle devet održanih jedrenja za tri dana, po „gornjaku“ i „košavi“, Smederevci su osvojili odlično treće mesto i izborili rezultat koji bi trebalo da im osigura medalju i ove godine u klasi Mikro, nakon poslednjeg takmičenja u okviru državnog prvenstva koje će se održati u Smederevu za dve nedelje.

Prvo mesto u ukupnom plasmanu na regati u Golupcu osvojio je kormilar Miloš Dobrosavljević sa ekipom iz Jedriličarskog kluba Ada Beograd, a drugo Dragan Petrović iz Jedriličarskog kluba Zemun.

Foto: Podunavlje.info i Goran/JK Ada

Exit mobile version