Palanačka Mladost osvojila Žakijev memorijal

SMEDEREVO, 14. septembar 2019 – Memorijal „Nikola Marinković Žaki“, na kome su ove godine učestvovali kadeti košarkaši Mladosti iz Smederevske Palanke, KK Smederevo, Gro basketa iz Grocke i Despota iz Smedereva, posvećen bivšem velikom entuzijasti i košarkaškom treneru, održan je danas u Smederevu. Pobedili su Palančani, ubedljivo savladavši vršnjake iz Smedereva.

Nadmetanje je počelo turnirom u mini basketu na kome su se takmičili mladi košarkaši Despota i Carine. U nastavku, kadeti Smedereva su za pola koša bili bolji od Despota (54:53), da pi potom Mladost savladala Gročane  (64:46).

Odigrana je i zanimljiva utakmica između kadetkinja Despota i Tamiša iz Pančeva (55:59).

U meču za treće mesto Gro basket je bio uspešniji od Despota (76:66), da bi u finalu, predvođeni sjajnim kapitenom Jovanom Adamovićem (38 poena), znatno snažniji i fizički spremniji, kadeti Mladosti prosto deklasirali Smederevce slavivši sa 90:34.  

Pehare i medalje najboljima uručili su Žakijeva sestra Dragana Stojanović i Zlatibor Cvetković, dugogodišnji trener košarkaša Carine.

Turnir je organizovao KK Despot, na čijem su čelu Dušan Savić i njegov saradnik Darko Stojanović uz pomoć grada i Saveza Sportova Smedereva.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!