Site icon podunavlje.info

Smederevci u pet posada na Balkanijadi za kadete i juniore u Beogradu

SMEDEREVO, 12. septembar 2019 – Veslački klub Smederevo će na Balkanskom prvenstvu u veslanju za kadete i juniore, koje će biti održano  14. i 15. septembra u Beogradu, imati predstavnike u pet posada, saopšteno je danas.

Prvog dana na regatnoj stazi na Adi Ciganliji Nikola Soldatović će veslati u kombinovanoj posadi četverca bez, koji je veslao u Tokiju. Jedina izmena je nastup Todora Stankovića umesto Dušana Stefanovića. U poslednjoj trci prvog dana ogledaće se kadetski osmerci. Boje VK Smedereva braniće Vukašin Rajić, Petar Samardžija, Dušan Popović i Veljko Vukašinović.

Drugog dana na regatnu stazu prve izlaze Milica Mladenović i Milka Zdjelar koje će nastupiti u kombinovanom četverac skulu sa devojkama iz Čuruga i Partizana. Nakon toga, do što boljeg plasmana pokušaće da dođe kadetski četverac u sastavu Vukašin Rajić, Petar Samardžija, Dušan Popović i Veljko Vukašinović.

U trkama osmeraca naša zemlja će imati dva čamca. U prvom, reprezentativnom će veslati Nikola Soldatović dok će u drugom van konkurenciji nastupiti četvorica smederevskih veslača Miroslav Jovanović, Todor Marković, Andrija Jevtić i Konstantin Šujić.

Prošle godine na Balkanskom prvenstvu u Plovdivu smederevski veslači su osvojili dva srebra i četiri bronze.

Foto: Veslački savez Srbije

Exit mobile version