Site icon podunavlje.info

Dan pešačenja u Smederevu, Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani

SMEDEREVO/SMEDEREVSKA PLANKA/VELIKA PLANA, 12. septembar 2019 – Planinarski savez Srbije u subotu 14. septembra u više od 60 gradova Srbije održava nacionalnu akciju “Dan pešačenja – Srbija 2019”.

Slogan akcije je “Srbija hoda!”, a među gradovima i opštinama koje učestvuju su i Smederevo, Smederevska Palanka i Velika Plana.

Pored popularizacije i omasovljenja planinarstva, cilj akcije je i promocija zdravog načina života, očuvanje prirode i edukacija. Pošto je akcija rekreativnog karaktera, očekuje se da će joj se pridružiti više od 50 000 učesnika.

SMEDEREVO
Klub: ČELIK
Opis akcije: Za učesnike su predviđene četiri staze. Početak je u parku kod Dunava, ključne tačke;  Plavinac – Gorička – Piramida  (219m) najviša tačka Smedereva. Dužine staze 5, 7,5, 9 i 15 km.

SMEDEREVSKA PALANKA
Klub: JASENICA
Planinarski vodič: Slobodan Torbica
Opis akcije: Polazak u 10h kod restorana Jezero na Kudreču. Dužina staze je 6.300m sa 50m uspona. Staza je lagana i pristupačna svima, vreme prelaska je oko 150 minuta.

VELIKA PLANA
Klub: VRBICA
Planinarski vodič: Boban Bojković
Opis akcije: Polazak u 9 h ispred gradskog bazena u Velikoj Plani. Gradski bazen – hipodrom – ušće reke Jasenice u Veliku Moravu – izletište na Velikoj Moravi. Dužina staze 15 km bez visinske razlike. Predviđeno vreme prelaska oko 5 sati.

Foto: PSK Čelik

SMEDEREVSKA PALANKA
Klub: JASENICA
Planinarski vodič: Slobodan Torbica

Exit mobile version