Park prijateljstva u Smederevu tema na investicionom sajmu CIFIT u Kini

8. septembar 2019 – Tomislav Nikolić, predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, u Kini je u okviru sajma „CIFIT 2019“ u Sjamenu,  razgovarao sa predstavnicima provincije Hebei i kompanije HBIS o mogućnosti da park prijateljstva te provincije i Srbije u Smederevu koriste i kineske kompanije koje nisu samo iz ove provincije.

„U konkretnom slučaju koji je izložio Nikolić odgovorili su da će stupiti u kontakt sa zainteresovanom kompanijom kako bi se dogovorili o prostoru koji im je u okviru parka prijateljstva potreban“, saopšteno je iz pres službe predsednika Nacionalnog saveta.

Kineski međunarodni sajam za investicije i trgovinu CIFIT 2019, koji se održava od 8. do 11 septembra, najveći je te vrste u Kini i među najvećim u svetu. Prošlogodišnji sajam je, kako to Kinezi kažu, olakšao potpisivanje 1.982 investicionih projekata u vrednosti od 76,45 milijardi američkih dolara, privukavši više od 120 000 predstavnika 1.005 industrijskih i trgovinskih udruženja i oko 5.000 kompanija iz 128 država i regiona.

Izvor i foto: Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom i Chinadaily.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!