Svečano otvaranje Smederevske jeseni i još mnogo štošta ovog petka

SMEDEREVO, 6. septembar 2019 – Smederevska jesen, 132. po redu, večeras će i zvanično i svečano biti otvorena.  To će se, po tradiciji, odigrati u Malom gradu Smederevske tvrđave, a otvaranje će svojim nastupom uveličati Hor i orkestar RTS-a pod upravom dirigenta Bojana Suđića izvođenjem koncerta koji nosi naziv „Top klasika“. Naravno da neće izostati ni vatromet.

I pre otvaranja, koje je zakazano za 20 sati, mnogo šta će se odigrati na Jeseni. U Tvrđavi će biti Poljoprivredna izložba „Seoska dvorišta“, u paviljonu na istom mestu izložba gradskih mesnih zajednica. Svečano otvaranje Privredne izložbe u Centru za kulturu zakazano je za 17 sati, da bi sat kasnije počeo karneval „Smederevo vazda otvoreno”. Defile će proći ustaljenom trasom – Karađorđevom, Save Nemanjića, Vuka Karadžića do Gradskog trga, gde će nastupiti karnevalske trupe.

Na istom mestu, Gradskom trgu, od 20 do 21 i 30, koncert će imati čuveni Ansambl „Kolo“, a u 22 sata na binu će se popeti Dženan Lončarević.

Od pratećih programa za danas preporučujemo interaktivne radionice „Budi (r)urban“ (učenje starih zanata), koje su organizovane još danas u Muzeju u Smederevu.

U međuvremenu, posetiocima, gostima i domaćinima, biće dostupne sve panoramske vožnje o kojima smo vas već informisali; otvoreni autobus na sprat na svakih sat kreće od dečjeg igrališta u Dunavskom parku, brodić za panoramsko razgledanje sa Dunava, iz pristaništa. Od ovog petka pa do nedelja biće omogućene i organizovane posete Vili Zlatni breg. U Vilu Obrenovića kreće s u 9, 10 i 30, 12, 13 i 30, 15, 16 i 30 i u 18 časova. Polasci autobusa su 15 minuta pre termina kod ,,Francuske Kape” na Keju, ali kako organizatori napominju, uz obaveznu prethodnu najavu JP ,,Smederevska Tvrđava” na telefon 026/ 615 – 666 i prijavlјivanje imena i prezimena. Cena ulaznica je 300 za odrasle i 150 dinara za decu do 7 godina.

PR

Skorašnji članci

error: Content is protected !!