Jesen otvorena, slede Kolibrići, Bilja i Bistrik, Đorđe David i Ivana Negativ, vitezovi, Van Gog…

SMEDEREVO, 7. septembar 2019 – Smederevska jesen, 132. po redu, sinoć je zvanično i svečano otvorena. Nakon tradicionalnog defilea ulicama Smedereva, učinjeno je to u prepunom Malom gradu Tvrđave puštanjem balona, potom koncertom  Hora i orkestar RTS-a pod upravom dirigenta Bojana Suđića, na kraju i nezaobilaznim vatrometom.

I za ovu subotu je predviđen bogat program.  Započeće već u podne u Tvrđavi gde je dešavanje „Despotov grad – srpska prestonica”, u okviru ga će biti pozorišne predstave, igrokazi, pijaca zanata, kazivanje poezije, viteški turniri….  Na Trgu su programi za decu, nastupaju mališani Predškolske ustanove „Naša radost”, folklorne grupe, sledi Sedmi međunacionalni festival dečjih KUD-ova. Ovaj program će završiti svojim nastupom  čuveni Dečji hor „Kolibri“.

U Malom gradu od 20 časova koncert ima Biljana Krstić sa grupom „Bistrik“. U isto vreme na Trgu treba na bini da se pojave Đorđe David, Ivana Negativ i grupa „Deathsaw“. Između 21 i 30 i 22 sata planiran je i viteški turnir. Drevne viteške veštine demonstriraće „Beli orlovi“. Za kraj večeri ostvaljen je koncert kultne grupe „Van Gog“.

U međuvremenu, kao i prethodnih dana, posetiocima, gostima i domaćinima, biće dostupne sve panoramske vožnje o kojima smo vas već informisali; otvoreni autobus na sprat na svakih sat kreće od dečjeg igrališta u Dunavskom parku, brodić za panoramsko razgledanje sa Dunava, iz pristaništa. Tu su i organizovane posete Vili Zlatni breg. U Vilu Obrenovića kreće s u 9, 10 i 30, 12, 13 i 30, 15, 16 i 30 i u 18 časova. Polasci autobusa su 15 minuta pre termina kod ,,Francuske Kape” na Keju, ali kako organizatori napominju, uz obaveznu prethodnu najavu JP ,,Smederevska Tvrđava” na telefon 026/ 615 – 666 i prijavlјivanje imena i prezimena. Cena ulaznica je 300 za odrasle i 150 dinara za decu do 7 godina.

PR

Skorašnji članci

error: Content is protected !!