Site icon podunavlje.info

Počinje 132. Smederevska jesen

SMEDEREVO, 4. septembar 2019 – U galerijskom prostoru Muzeja u Smederevu realizovan je muzičko-scenski igrokaz „Što se bore misli moje“, koji su organizovali Javno preduzeće Smederevska tvrđava i Muzej u Smederevu s ciljem promocije programa turističkih poseta Vili Zlatni breg u Smederevu tokom 132. Smederevske jeseni.

Vršilac dužnosti direktora JP “Smederevska tvrđava” Goran Jovšić podsetio je tim povodom za Podunavlje.info da će tokom manifestacije posete Vili Obrenovića na Plavincu, uz pratnju kustosa, biti organizovane u petak, subotu i nedelju (6 – 8. septembar).  

“Organizovane ture, uz pratnju kustosa, biće realizovane na svakih sat i po, u terminima od 9, 10 i 30, 12, 13 i 30, 15, 16 i 30 i u 18 časova. Polasci autobusa su 15 minuta pre termina kod ‘Francuske Kape’ na Keju”, rekao je Jovšić i dodao – uz obaveznu prethodnu najavu JP Smederevska tvrđava na broj telefona 026/615-666 i prijavljivanje imena i prezimena posetilaca. Cena ulaznica je 300 za odrasle i 150 dinara za decu do sedam godina.

Jovšić je napomenuo i da će od četvrtka do nedelje biti organizovani i veoma atraktivni programi obilaska grada autobusom, ali  vožnja Dunavom.

“Panoramsko razgledanje grada otvorenim autobusom na sprat, uz pratnju vodiča, izuzetno atraktivno ‘otkrivanje’ našeg lepog Smedereva za sve posetioce organizovaćemo u sva četiri dana – četvrtak, petak, subotu i nedelju, dakle od 5. do  8. septembra. Polasci su kod dečijeg igrališta na Dunavskom keju na svaki pun sat od 10  do 19 časova. Cena karte je 100 za odrasle i 50 dinara za decu.”

Dok smo razgovarali, upravo je bila završena probna vožnja brodićem, koju preporučuje onima koji nisu imali to zadovoljstvo. Panoramsko razgledanje grada sa Dunava, u okviru vožnje turističkim brodom, biće organizovano svih dana Smederevske jeseni, sa polascima na pristaništu.

Jovšić je u izjavi za Podunavlje.info poželeo uspešnu “Smederevsku jesen” i pozvao sve koji ovo čitaju na prvi muzički program na ovogodišnjoj manifestaciji, koncert tamburaškog orkestra „Banatski kicoši“, koji se već tradicionalno organizuje, večeras od 21 sat u Vinskom gradu.

Foto: podunvalje.info

PR

Exit mobile version