Site icon podunavlje.info

Kuglana Smederevo: Dobijena upotrebna dozvola za niže lige

SMEDEREVO, 2. septembar 2019 – Smederevska kuglana dobila je upotrebnu dozvolu za niže lige, potvrdio je za Podunavlje.info Miloš Mitrović, predsednik Takmičarske komisije u Kuglaškom savezu Srbije.

Istovremeno je u Kuglaškom klubu Smederevo izvršeno licenciranje sudija. Na polaganju ispita za kuglaške „delioce pravde“ u nedelju je u starim prostorijama ispod Sportske hale bilo pet budućih sudija iz Bora i osam iz Smedereva.

Miloš Mitrović

„Uglavnom su u pitanju igrači koji su prošli dosta utakmica, videli su praktično kako se radi i to će sada primeniti. Nije bitno da li će on danas da položi ili ne položi ispit. Važno je da sutra bude dobar sudija, koristan u ovom sportu. Zadovoljan sam odzivom i to je prava stvar, da znaju da su krenuli ozbiljno“, naglasio je Mitrović.

On je podsetio da je naša reprezentacija u kuglanju pet godina zaredom bila svetski prvak, kao i juniorska reprezentacija. Mitrović je ukazao i da sada Međunarodna kuglaška organizacija menja pravilnike, pa se sada igra na 120, umesto dosadašnjih 200 kugli.

Exit mobile version