Jedriličarski uvod u Smederevsku jesen

SMEDEREVO, 31. avgust 2019 – Fenomenalan sportski događaj, samo je jedan od komentara  gostiju iz dva najveća beogradska i zemunskog kluba, čija su deca gostovala Jedriličarskom klubu Smederevo. Naime, danas je, u okviru završnice besplatne škole jedrenja na Šalinačkom jezeru, održana regata, nesvakidašnje i jedinstveno takmičenje za početnike u klasi Optimist, koje je okupilo gotovo tridesetak mališana iz nekoliko najvećih srpskih klubova.

Jedriličarski klub Smederevo, uz pomoć lokalne samouprave, organizovao je danas na Šalinačkom jezeru pravi festival jedrenja za decu iz četiri srpska kluba. Prvo takmičenje za većinu mališana izmamilo je vatrene emocije same dece, ali i trenera, članova ekipa i, naravno, roditelja. Navijanje kao na velikim sportskim takmičenjima, iako su u pitanju mališani pretežno od 8, 9, 10 godina.

Posle četiri kruga eliminacija, najspretniji su došli do pobedničkog postolja, pa su prvi osvajači Kupa Smederevske jeseni 2019. godine deca iz Zemuna i Smedereva – Na prvom mestu Jana Ondrik (JK Zemun), drugi je Vuk Petrović (JK Smederevo) i treća je Eva Petrović (JK Zemun).

Nagrade su uručili članovi Gradskog veća grada Smedereva, zaduženi za sport i poljoprivredu, Saša Branežac i Jovana Lukić.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo odzivom gostiju i komentarima da je danas na Šalinačkom jezeru bilo dece otprilike koliko ih se pojavi i na zvaničnim takmičenjima. Posebnost je što su u pitanju početnici, pa se organizatori zahvaljuju deci, roditeljima i predstavnicima Akademskog jedriličarskog kluba Beograd i Nautičkog kluba Palilula,koji su pored Jedriličarskog kluba Zemun, svojim prisustvom uveličali ovaj pravi festival jedrenja.

Nakon podele priznanja, za goste su organizovane posete Muzeju u Smederevu i Smederevskoj tvrđavi, a o kulturi Smedereva kroz istoriju govorila je viši kustos paleontolog Gordana Paunović.

Jedriličarski klub Smederevo za sutra je zakazao interno takmičenje svojih mališana i nakon toga druženje sa roditeljima i zajedničko, sa rukovodstvom kluba, usaglašavanje planova i dogovora za kraj ove i početak naredne jedriličarske sezone.

Tekst i foto. Dejan Đorić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!