Site icon podunavlje.info

Podno zidina Manasije počinje peti festival viteštva Just Out

MANASIJA, 23. avgust 2019 – Smederevci su prošlog maja bili u prilici da se upoznaju sa viteškim borbama na spektaklu „Bitka nacija“, a Srbija već petu godinu za redom ima nešto slično; podno zidina manastira Manasija održava se festival viteštva Just Out, koji počinje večeras i trajaće do nedelje 25. avgusta. Ovo mesto je odabrano u znak sećanja na 600 godina od kada je Despot Stefan Lazarević sagradio jedno od najlepših srednjevekovnih zdanja sa crkvom Svete Trojice, 139 mašikula i 11 kula.
Domaćini manifestacije su Beli Orlovi, vitezovi iz Srbije, koji će ugostiti saborce iz više od dvadeset zemalјa. Vitezovi su stigli iz Bugarske, Češke, Slovačke, Francuske, Turske, Danske, Mađarske, Republike Srpske, Hrvatske, Rumunije, Slovenije, Norveške, Izraele, Japane, Makedonije, Sudane, Irane, Rusije, Grčke, Belgije, Švajcarske, Indije, Crne Gore…

Tokom ova tri dana posetioci festivala Just Out imaće priliku da vide demonstraciju viteškog umeća, ali i da probaju srednjevekovne gastronomske specijalitete, najfinija srpska vina, upoznaju se sa tajnama kovačkog i drvodeljačkog zanata, da se oprobaju u srednjovekovnim društvenim igrama, streličarstvu i bacanju koplja.

Foto i video Just Out festival

Exit mobile version