Jasmina Milovanović osvojila srebro na Prvenstvu Srbije

NOVI SAD, 17. avgust 2019 – Zorana Arunović je odbranila titulu šampiona u gađanju MK sport pištoljem na prvenstvu Srbije danas u Novom Sadu, a do srebra je stigla članica Streljačke družine Smederevo Jasmina Milovanović.

Inače, Arunovićeva je u finalu trijumfovala sa 36 „hitova“ (jedan hit – 10,2 krugova i bolje), čime je izjednačila vlastiti državni rekord finala.

I ostali reprezentativci su bili uspešni. Stevan Pletikosić se okitio najsjajnijim odličjem u gađanju MK puškom iz ležećeg stava (60 metaka), u disciplini u kojoj je 1992. godine osvojio olimpijsku bronzu. Na tronu je „smenio“ klupskog druga Milutina Stefanovića, prošlogodišnjeg šampiona, koji je ovaj put zauzeo četvrto mesto.

Andrea Arsović (Partizan) je bila najbolja u trostavu (3 puta 40 metaka). Arsovićeva je u finale ušla sa prvog mesta u kvalifikacijama, u kojima je „ubila“ izuzetno vrednih 1.179 krugova, čime je za jedan krug nadmašila dosadašnji državni rekord Sanje Vukašinović (Novi Sad 1790) sa ovogodišnjeg Svetskog kupa u Minhenu. I Vukašinovićeva je danas u kvalifikacijama ostvarila visok rezultat (1.173), ali je u finalu ostala bez medalje, na petom mestu. Titulu je branila Dragana Todorović (Novi Beograd – Ušće), koja je završila na šestoj poziciji.

U trostavu i u gađanju MK puškom iz ležećeg stava održana su i ekipna takmičenja.

Ženski tim Niša 1881 je bio najuspešniji u trostavu. Strelci „Čika Mate“ su ubedljivo trijumfovali u gađanju MK puškom iz ležećeg stava.

Foto: Streljački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!