Ventil na cisterni sa gasom puštao, nadležni kažu: „Ništa opasno“!

SMEDEREVO, 16. avgust 2019 – Jučerašnji incident sa curenjem gasa iz cisterne kod Tvrđave. na železničkoj stanici, o kome su Smederevci saznali preko društvenih mreža, ne i iz medija, danas je zvanično potvrđen. Tačno je, čitav slučaj je prijavljen Sektoru za vanredne situacije juče ujutro, nešto pre 9 sati, njihovi ljudi su obezbeđivali stanicu, bila su tu i dva vatrogasna vozila, ali to „nije ništa neuobičajeno“, kažu i dodaju „ni opasno“!

Ova poslednja konstatacija trebalo bi, valjda, da umiri Smederevce, da to što im sred grada, sada već godinama, prolaze cisterne sa tečnim naftnim gasom, nije ništa čega bi trebalo da se plaše! Pa ni kad „malko curka“!

U kompoziciji od 12 vagon-cisterni, na jednoj je popustio ventil. Ta cisterna je potom odvezena na istakanje, valjda i na popravku, nadamo se. U svakom slučaju, „nije bilo opasnosti“, kažu nadležni. I to je to!

Činjenica da nije bilo nikakve nesreće, ali mnogi se plaše da ovde treba dodati jedno – do sada. To, da se po svim kriterijuma opasna materija prevozi kroz centar grada, da vagoni sa TNG-om neretko satima stoje u blizini Dunavskog parka u kome se deca igraju, da turisti u Tvrđavu ulaze zaobilazeći cisterne… Sve to, izgleda, više nikoga preterano ne uzbuđuje. Da li stvarno nema nikakve opasnosti ili je, kako bi rečeno – do sada, Smederevo samo imalo sreće? Mnoge Smederevce je strah odgovora!

Foto: podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!