Vatreno krštenje mladih smederevskih jedriličara na Kupu Golupca

SMEDEREVO, 14. avgust 2019 – Na tradicionalnoj regati Kup Golupca i Prvenstvu Srbije na Dunavu kod Golupca učestvovalo je više od 80 takmičara iz cele Srbije, među kojima su bili i predstavnici dva smederevska kluba – Brodarskog kluba Metalac i Jedriličarskog kluba Smederevo. Najbolji rezultat od smederevskih jedriličara ostvario je Đorđe Poznić, član BK Metalac, koji je zauzeo četvrtu poziciju u klasi Laser standard.

Mladi smederevski jedriličari

Nakon nedavno održanog prvog ciklusa besplatne škole jedrenja na Šalinačkom jezeru, svojevrsno “vatreno krštenje”, odnosno prvi nastup na jednoj pravoj jedriličarskoj regati, koja se pri tome boduje za Državno prvenstvo, u konkurenciji pedeset takmičara u klasi Optimist, imali su osmogodišnjaci – Elena Paunović, Vuk Petrović  i  Vuk Kotur iz Jedriličarskog kluba Smederevo.

Elena Paunović na stazi

Inače, prvog i drugog takmičarskog dana nije bilo uslova za jedrenje. Treceg dana održane su dve trke po laganom jugoistočnom vetru, košavi, koja je duvala brzinom od 4-5 metara u sekundi.

Pobednici po klasama su: FIN -Tihomir Zakić (JK Palić), LASER – Nikola Banjac (JK Gemax), RADIAL – Petar Kovacević (AJK Đerdap), LASER 4.7 – Kristina Boja (JK Zemun), OPTIMIST – Stefan Juil (AJK Beograd).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!