Novih jedanaest medalja za orijentirce „Čelika“

VRDNIK, 11. avgust 2019 – U organizaciji Orijentiring saveza Vojvodine, održano je dvodnevno takmičenje u orijentiringu, pod nazivom Vojvodina open, a to je ujedno bilo i osmo i deveto kolo Orijentiring lige Srbije za takmičarsku 2019. godinu.  Na takmičenju je bilo 160 orijentiraca iz 17 klubova, a „Čelik“ je zastupalo 19 takmičara, koji su na dugoj distanci osvojili 7 mesta među tri najbolјa u svojim kategorijama; dvoje ih je bilo postolju namenjenom pobedniku, troje su bili drugoplasirani, a dvoje trećeplasirani. Na srednjoj distanci, „Čelik“ je bio nešto uspešniji, sa 10 plasmana među tri najbolјa, od kojih su 4 prva, tri druga i tri treća mesta. Ovim plasmanima osvojeni su novi bodovi za pojedince i za klub, koji je trenutno trećeplasirani u OLS.

Osmo kolo je bila duga distanca, na kojoj je dužina staza za najmlađe bila 2,5 km, dok je za seniore iznosila 9,6 km. Deveto kolo, koje je održano u nedelјu, bila je srednja distanca, sa najkraćom stazom za decu u dužini 2,1 km, dok je najduža bila za seniore 5,1 km.

Kad su sabrani rezultati za oba dana proglašeni su najbolјi takmičari Vojvodine opena. „Čelik“ je na postolјu imao 11 takmičara, od kojih je tri pobednika, 6 drugoplasiranih i dva trećeplasirana.  Pobednici u svojim kategorijama su Dragan Pavlović, Bilјana Grujić i Branko Grujić. Drugoplasirani su bili Milica Vasilјević, Sofija Nikolić, Lazar Milutinović, Nemanja Vasilјević, Jelena Živojinović i Saša Nikolić, dok su treća mesta i bronzane medalјe osvojili Dejan Ranković i Nebojša Milovanović.

Sledeće takmičenje je 25. avgusta, kada će u Čortanovcima biti održano šesto kolo lige u planinarskoj orijentaciji. Takmičenje u kom „Čelik“ brani titulu i gde je, posle 5 kola ovogodišnjeg prvenstva, na prvom mestu.

Fotografija je iz arhive članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!