Novi kamion za pražnjenje podzemnih kontejnera

SMEDEREVO, 6. avgust 2019 – Grad Smederevo se danas pohvalio najnovijom investicijom u održavanje čistoće; kupljen je novi kamion za pražnjene podzemnih kontejnera, naravno i odvoženje smeća iz njih ali i nadzemnih. Za sada podzemnih kontejnera ima na devet lokacija u gradu, a plan je da ih do kraja godine bude još toliko. Raspisana je javna nabavka za njihovu kupovinu.

Ovo novo „čudo tehnike“ košta 12 miliona dinara bez PDV-a, 10 miliona su sredstva grada, a još dva je dodalo JP „Zelenilo i groblja“. Ovo javno preduzeće već ima jedan specijalizovan kamion za tu namenu, ali je bio problem šta ako se pokvari ili iz nekog drugog razloga ne bude u funkciji, pošto nijedno drugo vozilo ne može da se koristi za pražnjenje podzemnih kontejnera. Stari vozni park je nevolja i u ovom JP kao i u većini drugih, ali se polako obnavlja. Krajem avgusta treba da stignu još dva manja kamiona, u vrednosti od 6 miliona dinara.

Današnju prezentaciju novog specijalizovanog vozila nije omeo ni jedan nesavesni vozač, automobila sa nemačkim tablicama, najverovatnije gastarbajter, koji je parkirao baš ispred podzemnih kontejnera. Po rečima ljudi iz JP „Zelenilo i groblja“, to je češća pojava, da moraju da se „protežu“ kranom preko nepropisno parkiranih automobila, tako da im ovo nije bilo prvi put.

Foto: Podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!