Đorđević i Mali o povećanju minimalne cene rada

BEOGRAD, 6. avgust 2019 – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar finansija Siniša Mali održali su konsultativni sastanak uoči početka pregovora sa predstavnicima sindikata i poslodavaca o povećanju minimalne cene rada. Ovi pregovori, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da otpočnu u drugoj polivini ovog meseca.

Mali je, kako je navedeno u saopštenju nakon sastanka, istakao da je cilj Vlade Srbije da se poboljša kvalitet života građana i da je u tom smislu interes države da nastavi sa povećanjem minimalne cene rada. Kazao je da je u poslednje dve godine minimalna cena rada povećana za 18,6 odsto, a namera Vlade je da se uvedu olakšice za privredu, kako bi to povećanje bilo na zdravim osnovama, objasnio je on. 

U narednih desetak dana ministar za rad trebalo bi da održi pojedinačne sastanke sa poslodavcima i predstavnicima sindikata kako bi čuo njihove stavove, posle čega će početi formalni pregovori o minimalnoj ceni rada. Sadašnja minimalna cena rada koju prima oko 350.000 radnika je nešto više od 27.000 dinara, a očekuje se da bude povećana na najmanje 30.000 dinara.

Foto: Vlada Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!