Smederevci na prvoligaškoj premijeri poveli pa stali

VRANJE, 4. avgust 2019 – Povratak u prvoligaško društvo fudbalera Smedereva nije počeo baš sjajno; doživeli su poraz u Vranju od doskorašnjeg superilgaša. Dinamo je pobedio sa 3:1 mada su Smederevci na odmor otišli sa vođstvom od 1:0.

Meč je protekao u inicijativi domaćeg tima, ali su se ipak prvi radovali Smederevci. U 44. minutu sa ivice kaznenog prostora Veljko Jovković je bio precizan i Smederevcima doneo prednost pred pauzu između poluvremena.

To, pokazalo se, nije bilo dovoljno za prve bodove, pa čak ni za jedan bod. Za 14 minuta, pogocima u 58, 65. i 72. minutu, Vranjanci su napravili preokret i zabeležili pobedu na startu nove sezone.

Pre početka susreta, učenici trenera Nikole Puače nateren su izašli sa majicama sa porukom „Gordo, uz tebe smo“, dajući tako podršku teško povređenom saigraču, golgeteru Milošu Gordiću. Na poslednjoj proveri uoči početka prvenstva, u Petrovcu na Mlavi, Gordiću je na dva mesta polomljena donja vilica, pa je prebačen u Klinički centra Srbije, gde je pre nekoliko dana i operisan.

Naredne subote, u drugom kolu prvenstva Prve lige, Smederevci dočekuju Kolubaru, koja je u Kruševcu doživela poraz od Trajala rezultatom 2:1.

Foto. R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!