Site icon podunavlje.info

Piksi i Kuveljić – novi oklopnici stigli u paketu

SMEDEREVO, 26. jul 2019 – Do početka nove sezone i nadmetanja u prvoligaškoj konkurenciji ostalo je nešto više od nedelju dana, ai tabor se Smedereva se i dalje pojačava. U redove novog/starog prvoligaša stigla su dva, moglo bi se reći, povratnika: Dušan Kuveljić (27) i Nikola Stojković Piksi (24).

Kuveljić je pre pet godina iz rodnog Čačka kao pozajmica iz ljubićkog Poleta došao u Smederevo, odigrao polusezonu, a onda je zbog povrede leđa pauzirao, da bi potom otišao u Metalac. Ovoga puta u Đurđev grad dolazi kao dosadašnji član Bačke.

Stojković, rođeni Smederevac, možda i najveće pojačanje u ovom prelaznom roku, počeo je kao pionir u Smederevu, a potom prešao u školu Crvene zvezde. Bio je na pozajmici u ekipi BSK iz Borče, a zatim je proveo tri sezone u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, gde je, pre odlaska u Zemun, bio i kapiten.  I on ćem kao i Kuljević, konkurisati za mesto u veznom redu, a njihov debi očekuje se već ove subote, kada će Smederevci imati četvrti test, sastaju se sa Slogom 33 u Petrovcu na Mlavi.

Foto: R.G.

Exit mobile version