„Čelik“ se s Kopaonika vraća sa 15 medalja

KOPAONIK, 21. jul 2019 – U Organizaciji POSK “Jasenica“ održan je 18. Kopaonik open. Takmičenje je imalo 6 trka od koji je 5 vrednovano za sam Kopaonik open, a jedna za kup Raške. Dve trke u okviru takmičenja bile su i za Orijentiring ligu Srbije i za prvenstvo Srbije na srednjim distancama. PSK „Čelik“ je učestvovao na ovim događajima sa ukupno 26 takmičara, a vratio se sa 15 medalja.

Kup Raške je održan u sprint varijanti u centru Raške, u štafetnom obliku, kao mešovite štafete. „Čelik“ je imao 4 štafete od po dva člana i stigao do dva odličja; pionirska štafeta u sastavu Milica Vasilјević i Sava Veličković osvojila je srebrne pehare, a kadetska u sastavu Sofija Nikolić i Nemanja Vasilјević bronzane.

Trka za prvenstvo Srbije održana je u rejonu Crvenih bara, na zahtevnom terenu, s potocima, močvarama, rastinjem, u četinarskoj šumi s mnogo oborenih stabala, koje je trebalo preskakati. Na PS srednja distance „Čelik“ je osvojio 5 medalјa, a ona najvrednija je pripala Sofiji Nikolić, dok su se srebrnim okitili Nemanja Vasilјević i Nataša Stanisavlјević. Bronzane medalјe zaslužili su Želјko Ćorić i Bilјana Grujić.

Trka, koja je održana u subotu, u okviru redovnog sedmog kola OLS (Orijentiring lige Srbije) ujedno je bodovana za Svetsku ligu, za elitnu seniorsku kategoriju. Pobednik ove trke je član „Čelika“ Želјko Ćorić. Ukupno 11 takmičara „Čelika“ plasiralo se na jedno od prva tri mesta. Pobednici, pored Želјka, bili su i Lazar Milutinović, Jelena Živojinović, Bilјana Grujić, i Saša Nikolić. Druga mesta osvojili su o Sofija Nikolić i Mihajlo Minić. Bilo je i pet plasmana na treće mesto; Sava Veličković, Nemanja Vasilјević, Marta Trajković, Senka Ranković i Branko Grujić. Time su ovi takmičari najviše doprineli da se „Čelik“ zadrži pri vrhu tabele Orijentiring lige Srbije.

Rezultati pet trka su vrednovani za Kopaonik open, a održane su na terenima Kadijevca, Hajdučke vode, Raške, Markovog kamena i Crvenih bara. Pet trka za pet dana bio je veliki izazov i napor koji je trebalo podneti. Posle sabiranja rezultata, „Čeliku“ su pripale nagrade za 7 takmičara. Pobednici Kopaonik opena iz „Čelika“ postali su Sofija Nikolić, Saša Nikolić i Bilјana Grujić. Sa srebrnim medalјama u Smederevo su se vratili Nemanja Vasilјević, Želјko Ćorić i Branko Grujić, dok je bronzani Sava Veličković.

Tako se „Čelik“ sa ovog takmičenja, na sunčano obasjanom Kopaoniku, vratio sa 15 odličja od kojih je 5 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzana, čime je smederevski klub na ovom takmičenju bio u grupi najuspešnijih.

Kao i uvek, sve pohvale za odličnu organizaciju takmičenja pripadaju POSK „Jasenica“.

Fotografije su iz arhive članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!