Za kovinsku Šlјunkaru i dalјe važi zabrana kupanja

Izvor: dnevnik.rs, 20. jul 2019 – Na popularnom kovinskom izletištu i kupalištu Šlјunkara zvanično je zabranjeno kupanje i ove godine.

Zabrana je stupila na snagu prošlog leta kada su se u kratkom razmaku utopile dve osobe, posle čega su nadležne službe u opštini Kovin utvrdile da ne postoje bezbedni uslovi za kupanje i postavile znak zabrane.

I pored toga Kovinci, a i drugi koji znaju za ovo veštačko jezero, dolaze i kupaju se od kako su nastupili topli dani. Sanitarna inspekcija je nedavno naložila Turističkoj organizaciji opštine Kovin, kojoj je prošle godine preneta briga o Šlјunkari, da izvrši analizu vode.

  • Još je nerazjašnjeno kako su se dve osobe prošlog leta utopile na istom mestu u razmaku od samo nekoliko dana

– Analiza je urađena, dobili smo rezultate i prema njima voda je druge i treće kategorije, što se smatra bezbednim za kupanje. Isto tako, očistili smo priobalјe od trave, no i dalјe kupači treba da znaju da se kupaju na svoju odgovornost, jer Šlјunkara nema status gradskog kupališta – kaže direktorka Turističke organizacije Kovina Divna Kirilov.

Šlјunkara nema spasioce, tuševe, mokri čvor i druge sadržaje koji bi je uveli u status zvaničnog kupališta, ali su zato postavlјeni mobilijari za decu na desnoj obali jezera. Tamo gde je nekada bio plažni bar sa mokrim čvorom sada se gradi zatvoreni mali bazen.

Ideja je da se na Šlјunkari napravi sportski centar sa kampom, a do tada, valјa biti oprezan jer još je nerazjašnjeno kako su se dve osobe prošle godine utopile na istom mestu u razmaku od samo nekoliko dana.

V. Živkov

Foto: TO Kovin

https://www.dnevnik.rs/vojvodina/za-kovinsku-slunkaru-i-dale-vazi-zabrana-kupana-18-07-2019?fbclid=IwAR0affDd-dm-wUVocouV34B0AnY1zPxsCaFOHQ8ubC-qu5WZpN8n62pL4EE

Skorašnji članci

error: Content is protected !!