Site icon podunavlje.info

Prvenstvo Beograda: Jasmina Milovanović postigla najbolji rezultat

BEOGRAD, 20. jul 2019 – Na strelištu na Carevoj ćupriji počelo je Prvenstvo Beograda malokalibarskim oružjem u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Otvoreno je nadmetanjem u gađanju MK sportskim pištoljem za dame, a najbolji rezultat – 578 krugova ostvarila je Jasmina Milovanović (Smederevo), koja se kao gost takmičila van konkurencije. Od Beograđanki, najuspešnija je bila Aleksandra Ristović (Zvezdara).

Danas su podeljena tri kompleta medalja. Održano je takmičenje MK puškom iz ležećeg stava u ženskoj konkurenciji i u trostavu za juniore.

Titulu prvaka u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava za seniorke osvojila je Milica Babić (Pobednik), koja je samo za 0,2 kruga nadmašila šampionku glavnog grada iz 2018. Draganu Todorović (Novi Beograd – Ušće). Kod juniorki je ubedljivo trijumfovala Mina Radojković (Policajac).

U takmičenju juniora u trostavu najprecizniji je bio Aleksa Kukrkić (Novi Beograd – Ušće).

MK sport pištolj (30 metaka precizna + 30 brza paljba), seniorke: 1. Aleksandra Ristović (Zvezdara) 562, 2. Tamara Đorđević (Akademac) 555. Juniorka: 1. Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće) 549. Van konkurencije: Jasmina Milovanović (Smederevo) 578.

Foto: Streljački savez Srbije

Exit mobile version