Ubistvu pred kapijom prethodila svađa i pretnje

VRANOVO, 17. jul 2019 – Dan pošto je Dragoljub Trailović (69) s četiri hica iz pištolja usmrtio Srđana Aćimovića zvanog Ćela (45) Vranovci baš nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima. Iz to malo reči koje su razmenili sa nasrtljivim predstavnicima štampe jedino se može zaključiti da je ubica bio, kako kažu, dobar i miran čovek, a da je ubijeni imao, mimo onoga – o pokojnicima sve najlepše, preku narav, pogotovo kad popije.

Milena, žena Srđanova, u više navrata ga je, kažu u policiji, prijavljivala za nasilje u porodici, ali je, po njihovoj evidenciji, poslednji put to bilo 2017. godine. I sada ga je, po onome što pričaju u selu, napustila zbog maltretiranja i došla u očevinu, zajedničko dvorište u kome su dve kuće – njenog pokojnog oca i strica. A stric je, kako kažu Vranovci, nemajući svoje dece brinuo o njoj i njenoj sestri.

Mesto ubistva, sa opranim tragovima krvi

Po onome što se moglo saznati iz krugova bliskih istrazi, ubistvu je prethodila svađa, moguće i fizičko nasilje, kada je Srđan došao po ženu u kuću njenih. Dragoljub mu se suprotstavio, a kada je, po njegovom iskazu, usledila pretnja, da će ih „sve pobiti“, uzeo je pištolj i presudio mu na nekoliko metara od kapije. U dvorištu su, u tom momentu, tako kažu, bile Milena i njena majka.

Tužilaštvo je, kao i obično u ovakvim slučajevima, naložilo obdukciju tela pokojnika, koja je obavljena danas pre podne. Rezultati bi trebalo da, osim uzroka smrti, koji je nesporan, pokažu i eventualno prisustvo alkohola u krvi. Među nespornim činjenicama je i ta da je Dragoljub imao dozvolu za pištolj kojim je počinio ubistvo. Kada je uradio to što je uradio, zamolio je komšije da pozovu policiju i pošto su ovi došli predao im se, potvrđuju u MUP-u, bez otpora. Sve ostalo tek treba da bude utvrđeno u istrazi i potvrđeno na suđenu koje mu sledi.

Foto: podunavlje.info ©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!