3X3 – Palančani pobedili Amerikance pa ispali od Vrbasa

BEOGRAD, 13. jul 2019 – U Beogradu, ispred Štark arene, danas i sutra se održava 3X3 čelindžer turnir u izuzetno jakom sastavu. Smederevsku Palanku predstavljala je ekipa Armageddon – Darko Rnić, Edin Vesković, Zlatan Omanović i Jovan Antić. Oni su u kvalifikacionoj grupi danas savladali ekipu Colorado City, ali su izgubili od Vrbasa i ostali bez plasmana u finalni deo takmičenja.

Bbasketaši Armageddona i Colorado City-ja sastali su se u drugoj utakmici prve kvalifikacione grupe, a posle velikog preokreta slavili su Palančani sa 20:17. Oni su utakmicu otvorili promašajima sa poludistance, a i priliku sa penala nije iskoristio Rnić. Ipak, posle gotovo dva minuta igre, iz nezgodne pozicije pogodio je Rnić i doneo prvi poen Armageddonu. Mini-serijom Rnića i Antića, uspeli su da stignu do izjednačenja, a novom dvojkom Rnića usledio je potpuni preokret. Onada su se  Amerkinaci prenuli, čČinilo se da su Palančani otpisani, ali samo dva i po minuta pre kraja bili su u prednosti od dva poena. U potpunosti su se razigrali srpski igrači, ponovo je Antić bio precizan sa distance, a Colorado uzvratio na isti način. Samo poen prednosti imao je Armageddon, kada se basketaš Colorada našao na liniji penala i pogodio za 15:15. Na 40 sekundi pre kraja Rnić je bio polovičnog uspeha prilikom izvođenja penala, ali je bio sjajan pod košem i pogodio za 18:16. Tačku na utakmicu stavio je Antić sa dva penala i konačnih 20:17.

U direktnom okršaju za prvo mesto u kvalifikacionoj grupi i plasman u Grupu D sastali su se Vrbas i Armageddon, a kao pobednici izašli su igrači Vrbasa sa 21:10. Velika borba viđena je u ovom meču, a posle nepuna četiri minuta, Vrbas je vodio sa 9:4. Pogađao je Popović iz igre i predvodio svoj tim, a sjajno zakucavanje izveo je Stojačić za 10:4. Armageddon nije nalazio rešenja za sjajnu odbranu Vojvođana, a usledila je i serija poena Vrbasa. Na novu dvojku Popovića, Stojačić je dodao poen sa linije penala za 18:6 i tako jepitanje pobednika praktično rešeno. Sjajan potez izveo je Antić, koji je pogodio pod košem posle solo prodora, da bi Vesković bio precizan sa distance. Ipak, na isti način uzvratio je Stojačić i na semaforu je pisalo 20:9. Vremena nije bilo za rezultatski preokret, Palančani su smanjili na 20:10, a završni udarac zadao im je Stojačić novim košem za konačnih 21:10.

Informacija i foto: basket3x3.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!