Vlasnik „pežoa“ koji je prvi zapaljen: Nikom ne dugujem, u politiku se ne upuštam…

KOVIN, 11. jul 2019 – Ukupno devet spaljenih automobila bilans je noćašnjeg požara u centru Kovina, na parkingu u Ulici Sonje Marinković, kako ste jutros mogli da pročitate i na ovom portalu. Požar je izbio oko ponoći, a po svedočenju stanara koji su u to vreme još bili budni, prvo se čula snažna eksplozija. No, većina nije reagovala dok jak i gust dim nije počeo da prodire u stanove. Mesto događaja izgleda  kao scena iz Bejruta ili iz nekog američkog akcionog filma, bili su komentari okupljenih građana.

Požar je, po rečima načelnika Policijske uprave Pančevo Nikole Pupovca, koji je jutros izašao na lice mesta, počeo od automobila “pežo 3008” i zahvatio okolna vozila kao i deo visoke krošnje jednog obližnjeg drveta.

– Spavao sam, nisam znao šta se dešava dok me nije dim probudio. Od vatre se ništa nije videlo ali sam znao da je moj auto u tom plamenu – priča vlasnik “pežoa”.

– Kažu da je od mog auta krenulo, ali ja ne znam da objasnim zašto. Auto je nov, prošle godine kupljen, sa ful elektronikom i opremom. Signalizira na najmanju sitnicu, meni niša nije pokazivao. Da li ga je neko zapalio, i zašto bi, ne znam i od noćas prevrćem po glavi. Nikom ne dugujem, u politiku se ne upuštam, radim kao inženjer u Železari u Smederevu – priča vidno potresen vlasnik Bratislav Stojković dodajući da nema više auta, ali mu je ostao kredit od oko deset hiljada evra da vraća.

I ostalih osam vlasnika ima totalnu štetu na automobilima, a osiguravajuća društva tek treba da kažu svoje. Bilo je i onih koji su uspeli da pomere svoja vozila, još nezahvaćena plamenom.

Nezvanično se moglo čuti da je već noćas uhvaćen potencijalni počinitelj, ali potvrdu o toku istrage i nalazima moraćemo da sačekamo dok se zvanična služba PU Pančevo ne oglasi.

Nesreća bi bila i veća da je kojim slučajem duvao vetar jer oko parkinga su čak tri stambene zgrade, a odmah pored nekoliko stabala sa visokim i gustim krošnjama.

U gašenju požara osim kovinske vatrogasne jedinice čestvovala j i ekipa iz Smedereva.

Mesto je tokom dana sve vreme obezbeđivala policija, a bila je tu i ekspertska ekipa da utvrdi uzrok požara i sve druge detalje kako bi se ovaj nezapamćeni slučaj za Kovin rasvetlio.

Foto: V.Ž. za podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!