Site icon podunavlje.info

Novi ljudi u Skupštini i Upravi Fudbalskog kluba Smederevo

SMEDEREVO, 11. jul 2019 – U pres sali na stadionu kraj Dunava održana je redovna skupština FK Smederevo.

Skupštinu je otvorio njen predsednik Časlav Ilić, a potom je 18 od 25 delegata najpre kooptiralo nove članove Skupštine, među kojima su Dejan Živković, Ivica Mitrović, Nikola Vasiljević, Nikola Milenković i Milovan Sikimić, koji su zamenili sada već bivše članove Ljubišu Stamenkovića, Mioljuba Radovanovića, Marka Malobabića, Nenada Nedimovića i Miroljuba Mitića.

Izveštaj o radu i finansijski  izveštaj za prethodni period podneo je Zoran Lončar, predsednik Upravnog odbora. Čestitao je igračima, stručnom štabu i članovima uprave osvojeno prvo mesto i posle pet godina plasman u Prvu ligu. Posebno se zahvalio navijačima, koji su bodrili ekipu na gotovo svim utakmicama i na gostovanjima, kao i lokalnoj samoupravi na velikoj podršci, bez čije pomoći, kako je rekao, klub ne bi mogao da funkcioniše.

– U novu sezonu krenuli smo sa bodom minusa zbog kazne iz prethodnog prvenstva, pa ipak smo uspeli da posle pet godina vratimo klub u Prvu ligu, a dosta toga smo učinili i na aktiviranju omladinske škole. Nismo uspeli da napravimo pomoćni teren i rešimo imovinsko pitanje stadiona. U priličnoj meri, zahvaljujući Goranu Jovanoviću i naročito Goranu Pavloviću, nekadašnjim fudbalerima Smedereva, uspeli smo da oporavimo teren, koji će biti jedan od najboljih u ligi – rekao je, između ostalog, Zoran Lončar.

Nakon toga je predložio potpuno novi Upravni odbor u kome su Ilija Trujić, direktor kompanije Messer, Željko Popović, potpredsednik Fudbalskog saveza Beograda, Voja Stokić, direktor Erste banke, Igor Šoškić, koji će biti zadužen za pravna pitanja, Ivan Vučić, direktor Sportske hale, Ivica Mitrović, privatni preduzetnik i Aleksandar Andonovski, raniji član uprave, sada direktor strane kompanije.

Na prvoj narednoj sednici, umesto Jovana Beča, koga je Lončar posebno pohvalio za sve što je učinio u prethodnom periodu, biće izabran novi sportski direktor, a najozbiljniji kandidat za tu funkciju je Saša Branežac.

Foto: R.G.

Exit mobile version