Smederevci na Bukulji i Orijentiring kampu za mlade

SMEDEREVO, 8. jul 2019 — Planinarsko društvo Bukulja iz Aranđelovca organizovalo je proteklog vikenda akciju stazama Bukulјe i Venčaca, a među 342 planinara koji su učestvovali bila su i 34 člana PSK Čelik.

Na startu su se planinari podelili u dve grupe; na one koji su hteli veći izazov i krenuli na dužu stazu od 22 km, i drugu grupu koja se odlučila za kraću u dužini od 13 km. Većina članova Čelika išla je na dužu, koja je pored jezera vodila na planinski put, a kojim se stiže do predela Ploča 505 mnv. Odavde putevima do iznad jezera, pa spust ka brani. Ovih 22 km planinari su prepešačili za 7-8 sati,

Proteklog vikenda je Orijentiring savez Vojvodine organizovao Orijentiring kamp za mlade. Na kampu, koji je održan na Divčibarama, učestvovalo je 35 perspektivnih orijentiraca iz Srbije uzrasta 12 do 14 godina, a među njima je bilo i 6 članova Čelika. Tokom trajanja kampa organizovano je više trening trka za praktično savladavanje veština orijentisanja pomoću karte i kompasa, na kojima au mladi članovi Čelika pokazali zavidno znanje i postigli su dobre rezultate.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!