Site icon podunavlje.info

Prikupljeno dovoljno potpisa za pokretanje inicijative za ukidanje rijalitija

BEOGRAD, 5. jul 2019 – Više od 40.000 građana Srbije podržalo svojim potpisima peticiju za ograničavanje emitovanja rijaliti programa, potvrdio je danas  Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, što je, kako je objasnio, dovoljan broj za podnošenje narodne inicijative Skupštini Srbije za izmene Zakona o elektronskim medijima. Peticija je potpisivana u više od 20 gradova, a među njima je bilo i Smederevo.

Predsednik udruženja Savo Manojlović najavio je da će Skupštini Srbije biti podnet zvaničan predlog za izmene Zakona o elektronskim medijima najverovatnije u septembru i dodao da će posle upućivanja inicijative za izmenu zakona biti potrebno da građani izvrše dodatni pritisak na poslanike kako bi te izmene mogle biti usvojene u najkraćem roku.

Podsetimo, peticijom se traži da se u periodu od 6 do 23 časa emitovanje rijalitija ograniči najviše na tri časa, da se zabrani emitovanje tih programa uživo i da se svakog dana na televizijama sa nacionalnom frekvencijom emituje bar po pola sata programa za decu.

Exit mobile version