Počelo takmičenje gradova i opština „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“

BEOGRAD, 5. jul 2019 – Kancelarija za IT i eUpravu saopštila je da je, pod sloganom „Plati karticom i pobedi“, startovalo takmičenje gradova i opština „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“ koje organizuje ova kancelarija u saradnji s NALED-om i uz podršku kompanija Mastercard i Visa. U takmičenju učestvuje 60 gradova i opština sa teritorije Republike Srbije koji su modernizovali svoje šalter sale i uveli uslugu bezgotovinskog plaćanja za građane i privredu, a među njima su i Smederevo i Velika Plana.

Pobednici će biti izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticom na šalteru lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika, od 1. jula do 31. decembra, a lokalne samouprave koje budu najuspešnije u motivisanju građana i privrede da takse, naknade i poreze plaćaju karticama zaslužiće vredne nagrade među kojima su dečje igralište i izrada internet prezentacije.

Tokom trajanja takmičenja, za sve one koji se odluče da gradske ili opštinske usluge plate karticom na šalteru, obezbeđene su najniže provizije od 45 dinara na uplate do 4.500 dinara, odnosno 1 odsto za uplate veće vrednosti.

Građani i privreda mogu da provere da li je njihova lokalna samouprava uvela mogućnost plaćanja karticom i saznaju više informacija o takmičenju na nacionalnom portalu www.uzmiracun.rs, navodi se u saopštenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!