Martić: Bez grada na čelu sa SNS-om ništa od ovoga ne bi bilo moguće

SMEDEREVO, 4. jul 2019 – U sedištu Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Smederevu danas je održana konferencija za novinare posvećena kulturnim dešavanjima u gradu.

„Ovo je jedna izuzetno burna i aktivna godina što se tiče kulture u našem gradu. Malo je vremena da se pobroje sva ta dešavanja, moram da napomenem, toliko brojna zahvaljujući podršci grada Smedereva na čijem čelu je Srpska napredna stranka. Sve te naše ideje, ljudi iz Centra za kulturu i ostalih ustanova, ne bi bilo moguće realizovati da nije te adekvatne i veoma velike podrške“, kazao je Dragoljub Martić, direktor Centra za kulturu Smederevo, nakon što je pobrojao sva kulturna događanja u Smederevu ove godine, od Nušićevih dana do novogodišnjih programa.

Smederevu predstoji Teatar u tvrđavi, koji će biti održan od 10. do 14. jula, sa pet predstava, kako je kazao, po klasičnim delima svetskih i domaćih autora. Nedugo potom, u avgustu, sledi Dunav film fest, njegovo drugo izdanje, koje će, po Martićevim rečima, biti još atraktivnije i zanimljivije od premijernog prošle godine. Ono što se ne menja jeste da će festival biti na četiri punkta; na pristanu, na Trgu kod Duda, u Centru za kulturu i Malom gradu Smederevske tvrđave. Pre i posle Dunav film festa, Smederevci će biti u prilici da prisustvuju brojnim događanjima u okviru Kulturnog leta. Ove godine Smederevska pesnička jesen, najstarija manifestacija te vrste u gradu, a i šire, slavi jubilej – 50 godina postojanja, što je samo po sebi izuzetna činjenica. Pomenuo je i druge manifestacije sa dugom tradicijom, kakva je Likovna koloniju grafike, kao i one koji slede u sklopu proslave Smederevske jeseni, potom i Dan grada, odnosno Dana oslobođenja, sve do Nove godine.

Izveštaj sa ove konferencije za novinare bilo bi protiv profesionalne (i lične) savesti završiti a da se ne doda činjenica da se, više u sportskom nego kulturnom duhu, čitavo događanje odvijalo praktično „3 na 3“. Naime, ekipu medija predstavljali su novinarka TV Smederevo i portala Smederevske novine, kolega sa TV KCN i vaš izveštač, ispred portala Podunavlje.info. S druge strane, osim pomenutog i citiranog Martića, kako su novinari na kraju konferencije saznali, bili su Snežana Stojiljković, odbornik u Skupštini grada Smedereva i Bojan Lukić, koordinator za kulturno-umetnička društva grada Smedereva.

Foto: www.podunavlje.info

error: Content is protected !!