Rat plakatima – Derecho – No pasarán!

SMEDEREVSKA PALANKA, 3. jul 2019 – Izbora ni na vidiku, ali to ne znači da ne može da bude rata plakatima; Smederevska Palanka je pre par dana, reklo bi se – ničim izazvano, osvanula oblepljena plakatima Srpske desnice, sa sve likom lidera iste Miše Vacića. To je izazvalo instant reakciju grupe koja sebe naziva Antifašisti Palanke – Šumadije.

Na plakatima Srpske desnice ne piše da li je u pitanju kakva tribina ili možda Vacić pokušava da u Palanci zapati opštinski odbor, ako ga već tamo nema, ali i bez toga palanački antifašisti nisu časili časa – zakazali su odmah skup, gde bi no ispred Komiteta, uz slogan, a koji bi drugi – Smrt fašizmu – Sloboda narodu!

Antifašisti su pomenute plakate malo cepali, malo skidali, tamo gde je to moglo, a gde nije prelepljivali svojim porukama koje ne ostavljaju dilemu šta misle o Vaciću i bratiji, od Španskog građanskog rata zaostalom „No pasarán“ do domaćeg, već pomenutog slogana o tome kome smrt a kome sloboda.

Da li nastavak sledi, da li će „Zla imperija“, kako antifašisti očigledno Vacićevu organizaciju doživljavaju, uzvratiti udarac – ostaje da se vidi.

PS Linkovane su FB stranice obe organizacije, ne i zvanični sajt Srpske desnice jer je zaražen, i bukvalno, barem tako antivirusni program kaže.

Foto: FB Antifašisti Palanke – Šumadije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!