Palić: Dvanaest medalja smederevskih veslača na državnom šampionatu

PALIĆ, 30. jun 2019 – Završeno je Prvenstvo Srbije na Paliću za seniore, juniore i kadete, a ko će biti ukupni ekipni prvak znaće se posle pionirskih trka 21. septembra. Veslački klub Smederevo je učešće na državnom šampionatu završio sa šest zlatnih, četiri srebrne i dve bronzane medalje.

U nedelju, poslednjeg dana državnog šampionata u svim disciplinama u tri starosne kategorije, na Palićkom jezeru su se nadmetali juniori.

Od smederevskih takmičara prvo mesto u nedelju osvojio je juniorski dvojac, Andrija Jevtić i Nikola Soldatović (07:20.78). Todor Marković je stigao drugi u juniorskom skifu (08:24.60), dok su u juniorskom četvercu Smederevci bili treći – Andrija Jevtić, Konstantin Šujić, Miroslav Jovanović, Nikola Soldatović (07:01.70). Juniorski osmerac je stigao četvrti.

Podsetimo, prvog dana na državnom prvenstvu na Palićkom jezeru ekipno su najbolji utisak ostavili Smederevci osvojivši pet zlatnih odličja.

Smederevo je u subotu odnelo pobede u dubl skulu za kadete (Dušan Popović, Veljko Vukašinović), skifu za kadete (Vuk Marković), četverac skulu za kadete (Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović, Veljko Vukašinović), četverac skulu za kadetkinje (Milica Pejović, Jovana Vučić, Milka Zdjelar, Teodora Stevanovska) i skifu za seniore (Aleksandar Filipović).

Takođe, u subotu su Milica Mladenović i Milka Zdjelar bile druge u kadetskom  dubl skulu, drugi u kadetskom dvojcu bili su Petar Samardžija i Vukašin Rajić, drugi u seniorskom dubl skulu Veselin Savić i Aleksandar Filipović, dok su Marko Atanasijević i Lazar Živković bili treći u kadetskom dubl skulu.

Foto: Veslački savez Srbije, Palić, arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!