Završen 4. Memorijal Zoran Popović Pop, pobednik ekipa Minel Enim

SMEDEREVO, 29. jun 2019 – Sinoć je pred prepunim tribinama terena za mali fudbal na Veslačkom u Smederevu, završen četvrti Memorijalni turnir Zoran Popopvić Pop.

Ovogodišnji pobednik je ekipa Minel Enim (na fotografiji), koja je u finalnoj utakmici savladala Split 2016. Trećeplasirana je Zalagaonica B&S, a četvrtu poziciju izborila je ekipa Kladionica Soker.

Po završetku utakmica dodeljene su nagrade i zahvalnice. Uručila ih je Jovana Popović, ćerka Zorana Popovića Popa. Nagrada za fer plej ove godine otišla je u ruke ekipe Omladinci Smedereva. Organizatori su kao nagradu iznenađenja ove godine dodelili četvrtoplasiranoj ekipi, Kladionica Soker, besplatno učešće na turniru iduće godine.

Ekipi Zalagaonica B&S za treće mesto pripala je novčana nagrada u iznosu od 40.000 dinara.  Drugoplasiranoj ekipi Split 2016 pripalo je 60.000, a pobednicima, ekipi Minel Enim, 200.000 dinara. Najboljim ekipama pripali su i pehari i zahvalnice za učešće na turniru i doprinos sećanju na Zorana Popovića Popa.

Marku Rajkoviću, najboljem igraču turnira, priznanje je uručila ćerka Zorana Popovića

Za najboljeg golmana proglašen je Miloš Knežević (Minel Enim), najbolji strelac je Jovan Lazarević (Minel Enim), a najbolji igrač četvrtog Memorijala Zoran Popović Pop je Marko Rajković (Split 2016). Njima je, pored zahvalnica i pehara, pripao i novčani iznos od po 5.000 dinara.

Zahvalnice organizatora za pomoć i podršku u organizaciji turnira pripale su gradu Smederevu, sporstkim organizacijama, javnim preduzećima, sponzorima, medijima i pojedincima.

Inače, finalno veče turnira otvorili su veterani – ekipe Popovih kolega i drugara, koji su odigrali revijalnu utakmicu i na taj način još jednom odali počast svom prijatelju.

Četvrti Memorijalni turnir Zoran Popović Pop počeo je 14. juna i igrao se na terenu Veslačkog i Sportskoj hali, u zavisnosti od vremenskih uslova. Takmičilo se 28 ekipa, a turnir od početka prati veliko interesovanje igrača, prepune tribine navijača, korektna navijačka i takmičarska atmosfera.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015. godine u 51. godini života, nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom tada ušao u viši rang – zonu Dunav.

Porodica Zorana Popovića Popa zahvalna je svima koji su dali doprinos da se i ove godine održi turnir i očuva sećanje na Zorana. Organizatori za iduću godinu već najavljuju neke novine u nameri da ovaj Memorijal bude još kvalitetniji i brojniji.


Skorašnji članci

error: Content is protected !!