eInspektor među tri najbolјe inovativne inicijative u Evropi

LONDON, 29. jun 201 – Informacioni sistem eInspektor Kancelarije za IT i eUpravu izabran je među tri najbolјe inovativne inicijative na ovogodišnjem skupu u Londonu, koji je juče održan u sedištu Evropske banke za obnovu i razvoj, na dodeli nagrada „Emerging Europe”.

Od ukupno 227 nominovanih projekata u 16 kategorija, Kancelarija za IT i eUpravu sa informacionim sistemom eInspektor plasirala se u 10 najbolјih inovativnih inicijativa godine, a proglašena je za jednu od tri najbolјe u kategoriji inovativna inicijativa godine. 

Informacioni sistem eInspektor ima za cilј da informatizuje rad sve 43 inspekcijske službe u Republici Srbiji. Uvođenjem ovog sistema obezbeđuje se koordinacija između inspekcija, automatizacija rada inspekcijskih službi i bolјa efikasnost nadzora, standardizuje se rad inspekcija i dostupnost podataka svim inspekcijama. Prve četiri pilot inspekcije u kojima radi 831 inspektor, Sanitarna, Tržišna inspekcija, Inspektorat za rad i Upravni inspektorat, krenule su sa korišćenjem ovog sistema u januaru ove godine, a tokom jula meseca će se uklјučiti još 32 inspekcije.

Foto: Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu www.ite.gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!