Site icon podunavlje.info

Od danas eRegistracija osnivanja i višečlanih društava

BEOGRAD, 28. jun 201 – Agencija za privredne registre saopštila je da je od danas omogućena elektronska registracija osnivanja višečlanog društva sa ograničenom odgovornošću (DOO). Nakon što je tokom prošle godine omogućena eRegistracija osnivanja za preduzetnike i jednočlana društva, sada je ova usluga uvedena i za društva sa ograničenom odgovornošću koja imaju više osnivača.

Kompletna procedura osnivanja obavlja se Internetom, bez dolaska na šalter APR-a ili slanja dokumentacije poštom, aplikacija za popunjavanje elektronske prijave dostupna je na internet strani www.apr.gov.rs, odnosno na portalu eUsluge APR-a.

Osim što štedi vreme, ovaj način podnošenja prijave štedi malo i novac, s obzirom na to da naknada za eRegistraciju iznosi 4.500 dinara, u odnosu na 5.900 dinara, koliko je „papirna“ registracija, sa obaveznom objavom osnivačkog akta na internet strani Registra privrednih subjekata.

Da bi se pokrenula elektronska registracija osnivanja višečlanog DOO-a, najpre je potrebno da se u Sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika kreira korisnički nalog, nakon čega se pristupa aplikaciji za popunjavanje prijave i prilaganje elektronskih dokumenata.

Elektronsko potpisivanje prijave i dokumenata, što predstavlja završni korak u postupku podnošenja prijave, omogućeno je tek kada se instalira nova APR-ova NexU aplikacija.

Plaćanje naknade je omogućeno bilo kojom vrstom platne kartice (Visa, MasterCard ili Dina), dodaje se u saopštenju.

Ovde treba napomenuti da NexU aplikacija ne važi za MUP-ove sertifikate izdate pre 18.8.2014. godine.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Exit mobile version