Zaplenjeno više od tri tone krijumčarene nafte kod Kovina

BEOGRAD/KOVIN, 27. jun 2019 – Carinici su tokom dve zajedničke akcije sa policijom zaplenili više od tri tone nafte u rejonu Dunava kod Kovina, objavila je Uprava carina.

U prvom slučaju su, kako se navodi – nakon višednevnog osmatranja priobalјa Dunava, carinici rečne ekipe za suzbijanje krijumčarenja obavestili kolege iz policije da je nedaleko od kovinskog mosta uočen teretni kombi, najverovatnije natovaren naftom.

Kada je policija zaustavila kombi smederevskih registarskih oznaka, u njemu su pronađena dva bidona-kocke, sa po 1.000 litara nemarkiranog dizel goriva. Pored bidona sa naftom nalazila se i pumpa za pretakanje, sa oko 15 metara gumenog creva, a do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, pored krijumčarene nafte, privremeno je zadržan i kombi.

Sličan slučaj dogodio se i nekoliko dana ranije, kada je u blizini rudnika Kovin na Dunavu prilikom zajedničke kontrole sa policijom i tržišnom isnpekcijom na brodu-bageru pronađen jedan bidon kocka zapremine 1.000 litara i metalno bure od 200 litara u kojima je bilo nemarkirano pogonsko gorivo.

Podsetimo, nedavno je bila slična zaplena, na maltene istom mestu, kod Koiva, kada je zaustavljen kombi sa tri tone švercovane nafte, o čemu ste mogli da se informišete i na ovom portalu.

Foto: Uprava carina

Skorašnji članci

error: Content is protected !!